Jouw coach

Als trainer werkgeluk en vitaliteit verzorg ik diverse interactieve trainingen/workshops en lezingen voor organisaties. Samen met de opdrachtgever kijk ik naar wat het beste past bij de behoefte van de organisatie.

Graag geef ik een aantal voorbeelden van workshops die ik voor u kan verzorgen.

Gelukkiger werken in organisaties (1 dagdeel)
Hoge werkdruk, (arbeids)mobiliteit, werk-privé balans, gezond leven. Thema's die misschien wel meer dan ooit actueel zijn en waar steeds meer werkgevers een verantwoordelijkheid in voelen en willen nemen. Je wilt als organisatie en leidinggevende graag gezonde, tevreden medewerkers die lekker in hun vel zitten en hun werk goed doen. Maar hoe pak je dit nu aan?

In deze workshop die zich richt op ondernemers, leidinggevenden en HR medewerkers, gaan we vanuit organisatieperspectief in op het belang van investeren in werkgeluk en een gezonde leefstijl. We combineren theorie met interactieve oefeningen en opdrachten. Maar natuurlijk krijg je ook concrete voorbeelden van hoe je dit binnen je organisatie aan kunt pakken.

Eerdere deelnemers aan deze workshop geven onder andere aan:

 • "Dank voor de concrete tips! Ik kan er meteen mee aan de slag".
 • "Verrassende inzichten over het huidige beleid (bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsvoorwaarden)".
 • "Ik vond werkgeluk altijd iets vaags, maar het is juist heel concreet!" 

Creëer je eigen werkgeluk ; fluitend naar je werk (1 dag)
Deze workshop is er voor iedereen die graag wil werken aan het vergroten van zijn of haar werkgeluk.

Zou jij wel iedere dag fluitend naar je werk willen gaan, en is dat nu nog niet het geval? Of heb je
het best goed naar je zin op het werk, maar knaagt er soms iets, maar je weet niet wat?

Tijdens deze workshop gaan we actief met jouw werkgeluk aan de slag. Natuurlijk neem ik deelnemers mee in wat werkgeluk nu eigenlijk is volgens de boeken en onderzoeken. Maar we gaan vooral actief aan de slag met een diversiteit aan opdrachten en oefeningen.
Aan het einde van de workshop heeft de deelnemer een beter inzicht in het eigen werkgeluk. Waar ben je al tevreden mee en hoe kun jij jouw werkgeluk nog meer laten toenemen?
De deelnemer krijgt heel concrete handvatten zodat hij/zij er ook na de workshop in de praktijk meteen mee aan het werk kan.


Vitaliteitsworkshops
Op het gebied van een gezonde leefstijl zijn er verschillende mogelijkheden voor workshops en lezingen die ik, al dan niet in samenwerking met partners, kan verzorgen. De duur van een workshop of lezing zal meestal variëren van 1,5 tot 3 uur. Thema’s die voor kunnen komen zijn: “Een gezonde leefstijl: wat is dat eigenlijk?”, “gezonde voeding & beweging”, “ontspanning en een goede slaap”.


Quick scan “Organisatie in balans”
Heb je binnen je organisatie te maken met een team of afdeling waar het niet lekker loopt, maar het lukt niet de vinger op de pijnpunten te leggen? Heeft je organisatie te maken met een achterblijvende of teruglopende productiviteit, omzet? Ervaar je uitdagingen rondom de vitaliteit van de medewerkers? Is het verzuim binnen de organisatie hoog? Dan is mogelijk de inzet van de Quickscan iets voor jouw organisatie of team.

Wat is de Quickscan “Organisatie in balans”?

De Quickscan is een unieke methode waarmee je pijnpunten in je team/organisatie op een eenvoudige, snelle manier inzichtelijk kunt maken en kunt omzetten naar duurzame, door medewerkers gedragen oplossingen. Door deze aanpak ga je voor duurzame en niet voor korte termijn oplossingen.

Zo kun je onder andere aan de slag met vraagstukken als:

 • Mijn team werkt niet goed samen;
 • Mijn mensen nemen niet voldoende verantwoordelijkheid;
 • Het verzuim binnen mijn team/organisatie is hoog;
 • De productiviteit binnen mijn organisatie loopt terug.

Op een interactieve manier gaan we aan de slag met de Quickscan, een 5-dimensionale scan die zich richt op factoren die samen de balans in iedere organisatie bepalen.

Wat levert de Quickscan je op?

 • Inzicht in de oorzaken van problemen binnen de organisatie;
 • Bewustzijn van de ‘vitaliteit’ van je organisatie;
 • Geen adviezen van buitenaf, maar inzichten van binnen uit;
 • Duidelijkheid over hoe de ‘vitaliteit’ van je organisatie verbeterd kan worden;
 • Draagvlak onder medewerkers, zicht op pijnpunten, duurzame oplossingen;
 • Een integrale, 5-dimensionale aanpak in een kort tijdsbestek van 1 dagdeel.
Maak een afspraak
Maak een afspraak 06 - 55 86 68 75
Stuur een bericht
Stuur een berichtinge@bureauaanhetwater.nl
Bezoekadres
Bezoekadres Lithoijensedijk 34, Lithoijen