Wie ben ik?
 
Ik ben Inge van de Pol, geboren en opgegroeid in Teeffelen, een klein dorpje aan de Maas in Noord-Brabant. Na mijn middelbare school ben ik Nederlands recht gaan studeren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Waarom deze studie? Eerlijk gezegd wist ik dat niet precies, maar het leek me een praktische en leuke studie. Eigenlijk is dit niet goed weten waarom ik een keuze maak, een patroon wat ik nog vaak bij mezelf heb gezien. Stappen overkwamen me of heb ik gezet heel erg ingegeven door wat ik dacht dat anderen een logische vervolgstap zouden vinden. Maar echt stil staan bij wat ik eigenlijk wilde en waarom, deed ik niet. En dat is wat ik nu ook regelmatig terugzie bij mijn de mensen die ik coach.


De eerste stappen na mijn studie

Na mijn studie ging ik als jurist werken bij de Stichting Rechtsbijstand, onderdeel van verzekeringsmaatschappij Interpolis ( nu Achmea). Een vertrouwde stap, want mijn vader werkte als verzekeringsadviseur van de Rabobank al jaren voor deze maatschappij. Het leukste aan mijn werk als jurist vond ik het analyseren van vraagstukken en ze vanuit verschillende standpunten bekijken. En het contact met mensen. Helemaal gelukkig werd ik als ik zowel mijn eigen klant als de tegenpartij blij kon maken. Wanneer ik een win-win situatie voor beiden kon creëren. Ook al was dat niet altijd makkelijk. De Stichting Rechtsbijstand gaf me veel vrijheid en vertrouwen in het uitvoeren van de functie. Desondanks bleef er iets knagen. Het veel bezig zijn met geschillen tussen mensen en organisaties oplossen maakte me niet gelukkig.

Interpolis dacht gelukkig goed met me mee! Zij waren ervan overtuigd dat je kwaliteiten, talenten en ambities belangrijker waren dan het juiste diploma hebben. Ik kreeg de kans en het vertrouwen om aan de slag te gaan als intern adviseur op het gebied van opleiden van medewerkers en de collega’s van de Rabobank (het verkoopkanaal van Interpolis) Dit werk had helemaal niets met mijn juridische achtergrond te maken, maar wel volop met mensen. 


Vertrouwen, verantwoordelijkheid, vrijheid
De visie van Interpolis, waarbij vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid centraal stonden in de relatie met hun klanten en met het eigen personeel heeft mij als professional sterk gevormd.  Deze visie heeft mij de kans op een heel nieuwe loopbaan gegeven. Ook zag ik destijds het effect van deze visie en hoe ze het in praktijk brachten terug in de zeer hoge waardering van Interpolis door klanten, door (potentiële) medewerkers, en in het financieel rendement van de organisatie. Verantwoordelijkheid, vrijheid en vertrouwen zijn voor mij  in het werken met anderen, met opdrachtgevers en klanten nog altijd mijn uitgangspunten.


Mijn ervaring

Na deze mooie start heb ik binnen verschillende organisaties (onder andere Interpolis, Rabobank, de Efteling, de Nationale Politie), functies en opdrachten gehad waarbij het ontwikkelen van de talenten en kwaliteiten van de mens, van de medewerker centraal stond.

Er waren grote verschillen tussen de organisaties waarvoor ik heb mogen werken. Verschillen in hun product of dienst, maar ook in het personeelsbeleid. Dit gaf me de kans om verschillende sterktes en zwaktes te ervaren en dit als ervaring mee te nemen in iedere nieuwe functie of opdracht als freelancer. Door wat ik heb gezien ben ik overtuigd van de kracht van de combinatie van investeren in het ontwikkelen van de kwaliteiten en talenten van medewerkers, in werkgeluk en vitale, gezonde medewerkers. De organisatie die deze 3 punten weet te optimaliseren creëert een win-win situatie. Deze organisaties blijken het meest innovatief, toekomstbestending, aantrekkelijk voor nieuwe medewerkers, en winstgevend.  En hebben meestal tevreden medewerkers wat een positieve impact heeft op de privé situatie van je medewerkers.


Wat kenmerkt mij als adviseur en coach
Werken vanuit vertrouwen en ruimte geven, heel goed in staat om de kwaliteiten van de ander te zien en erkennen, sterk in verbinden, doelmatig en gericht op in samenwerking resultaat bereiken.  Dat is wat veel oud-collega’s en klanten zeggen over mij als adviseur en coach.


Bureau Aan het water

Na een lange zoektocht naar wat ik zelf graag wil en toch ook nog steeds geïnspireerd door wat veel anderen me vertelden over waar ik goed in ben en blij van word, heb ik in de zomer van 2017 besloten dat ik heel graag alle kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan wil inzetten voor verschillende ondernemers en individuele klanten en niet meer voor één specifieke werkgever. In de rol als adviseur of sparringpartner voor jou als ondernemer op het vlak van (talent)ontwikkeling, vitaliteit en werkgeluk van je medewerkers of als trainer of integraal leefstijl coach voor jouzelf als individu of voor jouw werknemers.

Daarom ben ik gestart met mijn bedrijf, Bureau Aan het water. Een naam die voor mij heel mooi past bij de open, vrije, inspirerende plek aan de rivier de Maas waar ons duurzame, energiezuinige huis (een passieproject van mij en mijn vriend) en mijn werkbureau letterlijk staan. Maar ook door de associatie van water met voortdurende beweging, met maar voort blijven gaan. Soms wat onstuimig en een beetje spannend en soms in alle rust. Iets wat ik ook bij mensen en organisaties wil stimuleren.


Nieuwsgierig?
Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je graag meer weten over wat ik voor jou of je organisatie kan betekenen? Kijk dan eerst even verder op mijn website, of bel me meteen op telefoonnummer 06-5586 6875. Mailen kan natuurlijk ook. Je kunt me bereiken via het contactformulier of stuur me een mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ik zal binnen 48 uur reageren.

Wil je meer weten over mijn eerdere werkgevers en opdrachtgevers, kijk dan op mijn LinkedIn profiel.
Wie weet tot binnenkort!

Maak een afspraak
Maak een afspraak 06 - 55 86 68 75
Stuur een bericht
Stuur een berichtinge@bureauaanhetwater.nl
Bezoekadres
Bezoekadres Lithoijensedijk 34, Lithoijen