Jouw adviseur

Een aantal veelgestelde vragen over mijn manier van werken

Wat kun je voor ons doen?

Afhankelijk van wat nodig is, ben ik je adviseur, je coach, je trainer of je sparringpartner. Ik houd me bezig met vraagstukken die te maken hebben met (talent)ontwikkeling en opleiden, vitaliteit en gezondheid en werkgeluk.

Is je werkwijze overal hetzelfde?
Nee, ik werk niet met een standaard model. Mensenwerk is in mijn ogen altijd maatwerk. In mijn koffertje zitten uiteraard ervaring en hulpmiddelen, die ik overal in kan zetten. Die basis pas ik aan op het specifieke bedrijf.

Zijn er wel vaste stappen die je volgt?
Zeker. Ik begin met het maken van een analyse. Dat gebeurt meestal door het bestuderen van beleidsdocumenten in combinatie met groepsgesprekken met een doorsnede van de organisatie. Hiervoor kan ik ook de Quick Scan Organisatie in Balans™ inzetten. Die geeft snel inzicht in de pijnpunten.

Op basis van de analyse stel ik een advies op. Welke stappen kun je het beste volgen? Wat is nodig om de verschillende stappen uit te kunnen voeren?

Daarna bepalen we samen het vervolg. Ik stel vervolgens een plan van aanpak op. Stap voor stap volgt de uitvoering, in een tempo dat bij je organisatie past. We bekijken samen wat mijn rol bij die implementatie wordt.

Kun je een paar voorbeelden geven van wat je doet?

  • Het opstellen en implementeren van een visie op leren en ontwikkelen
  • Het opstellen en implementeren van een vitaliteitsbeleid
  • Het ontwikkelen van activiteiten die zijn gericht op talentontwikkeling en (persoonlijk) leiderschap, zoals een traineeship of een talent-ontwikkelprogramma
  • Het formaliseren van rollen en functies
  • Het inrichten van performancemanagement
  • Het organiseren van concrete activiteiten om de vitaliteit of het werkgeluk van medewerkers te stimuleren.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van de mogelijkheden. Er kan nog veel meer. Omdat een integrale aanpak het beste werkt, kies ik het liefst voor een combinatie van meerdere punten.


Wat zijn jouw belangrijkste uitgangspunten?
Duurzame inzetbaarheid van medewerkers, dat is het waar het bij mijn werk om gaat. Het raakt iedere ondernemer met personeel. Als werkgever ben je mede verantwoordelijk voor de duurzame inzetbaarheid van jouw mensen.

In mijn werk gebruik ik drie pijlers: het ontwikkelen van (de talenten van) medewerkers, vitaliteit en werkgeluk. Regelmatig zie ik dat een onderneming een van deze drie pijlers heel goed oppakt. Maar ik geloof sterk in de combinatie, zodat ze elkaar in positieve zin versterken.

Wat maakt jou goed in je werk?
Ik vind het moeilijk om dat over mezelf te zeggen, maar volgens oud-werkgevers en opdrachtgevers ben ik in staat om situaties vanuit meerdere perspectieven te bekijken en te analyseren. Ik kan, ook door een grote betrokkenheid bij de organisaties waar ik voor werk, heel goed de vinger op de zere plek te leggen. Ook ben ik in staat om kwaliteiten van mensen naar boven te halen waarvan ze zichzelf niet bewust waren of die ze door omstandigheden niet meer gebruikten. Mijn aanpak kenmerkt zich door in samenwerking met opdrachtgevers voor resultaten te gaan. Die resultaten zijn altijd gekoppeld aan strategische doelstellingen van de organisatie.
 
Je werkt ook als coach voor individuen. Hoe gaat dat in zijn werk?
Ik help werknemers of (zelfstandig) ondernemers die ergens tegenaan lopen. Ze missen bijvoorbeeld energie, hebben minder plezier in hun werk, geen rust in hun hoofd of willen vaker nee kunnen zeggen.

In een aantal sessies van ongeveer 1,5 uur gaan we daarmee aan de slag. We kijken dan ook naar onderwerpen als leefstijl en voeding. De locatie voor die afspraken staat niet vast, ze kunnen bijvoorbeeld ook wandelend in de natuur plaatsvinden, als jij dat fijn vindt.

Als coach help ik je op weg door veel vragen te stellen, je gedrag te spiegelen en samen oefeningen te doen die je helpen om de antwoorden te vinden die je zoekt.


Meer weten over mijn aanpak?

Wil je meer weten over mijn aanpak? Ik ga er graag vrijblijvend met je over in gesprek. Bel me (06-5586 6875) of stuur me een e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Je kunt me ook een bericht sturen via het contactformulier. Ik neem binnen 48 uur contact met je op om een afspraak te maken.