Jouw adviseur

(NB: Kijk voor mijn aanpak als coach voor jou persoonlijk of voor individuele medewerkers onder het tabblad Jouw Coach)

Wat kan ik voor je doen?

Afhankelijk van wat nodig is, ben ik je adviseur, coach, trainer of sparringpartner. En dan in het bijzonder voor vragen op het gebied van (talent)ontwikkeling/opleiden, vitaliteit en gezondheid en werkgeluk van je personeel. Om mijn werk zo goed mogelijk te kunnen doen is het belangrijk dat ik gevoel krijg bij je organisatie, haar cultuur, haar gewoontes. Graag bouw ik dan ook een lange termijn relatie op met mijn relaties.

Ik kan je al ondersteunen vanaf enkele uren per maand. Samen kijken we wat nodig is voor jouw situatie.


Altijd maatwerk

Ik werk niet met een standaard model. Mensenwerk is in mijn ogen altijd maatwerk. Uiteraard heb ik in mijn koffertje veel ervaring en producten waar ik gebruik van kan maken en die een mooie basis vormen die ik bij veel bedrijven kan inzetten. Maar ik kijk altijd hoe we deze basis aan kunnen passen, zodat het echt bij jouw bedrijf past.

Voorbeelden van wat ik doe zijn:

  • Het opstellen (en implementeren) van een visie op leren en ontwikkelen;
  • Een vitaliteitsbeleid opstellen (en implementeren);
  • Het kijken naar het formaliseren van rollen en functies binnen je organisatie (rolbeschrijvingen);
  • Het inrichten van performancemanagement;
  • Activiteiten ontwikkelen gericht op talentontwikkeling, (persoonlijk) leiderschap zoals het ontwikkelen van een traineeship of talent ontwikkelprogramma;
  • Het organiseren van concrete activiteiten om de vitaliteit of werkgeluk van medewerkers te stimuleren.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van de mogelijkheden. Er kan nog veel meer.

De stappen die ik zet om tot deze voorbeelden te komen zijn:

1) Analyse

Ik begin met het maken van een analyse. Waar ligt de behoefte van jou als ondernemer en de behoefte van je medewerkers als het gaat om:

  • Het ontwikkelen van (talenten van) medewerkers, werkgeluk en gezondheid.
  • Vitaliteit
  • Werkgeluk

De analyse kan gebeuren door het bestuderen van beleidsdocumenten etc die er al zijn. Vaak is het fijn dit aan te vullen met een aantal (groeps)gesprekken met een afvaardiging van de doorsnede (horizontaal en verticaal) van de medewerkers van je onderneming.

Ook kan ik als onderdeel van de analyse de Quick Scan Organisatie in Balans™ inzetten. Deze Quick Scan geeft snel inzicht in de pijnpunten binnen teams of organisaties en helpt het proces van het omzetten van deze pijnpunten naar duurzame en door de medewerkers gedragen oplossingen.

De analyse maakt duidelijk waar de knelpunten van jouw organisatie zitten.

2) Advies
Op basis van de analyse stel ik een advies op. Welke stappen adviseer ik? Wat hebben we nodig om de verschillende stappen te kunnen uitvoeren/ wat zijn randvoorwaarden?


3) Samen beslissingen nemen/implementatie
Op basis van het advies bepalen we het vervolg en stel ik een Plan van Aanpak op. Waarna we met de implementatie van start kunnen. Stap voor stap. Op het tempo wat bij je organisatie past. Ook kijken we dan wat mijn rol bij de implementatie van het advies is.


Belangrijke uitgangspunten van mijn aanpak

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Dat is het waar het bij mijn werk om gaat. We kunnen er allemaal wat van vinden. Maar het  raakt iedere ondernemer met personeel. Er wordt van jou als werkgever verwacht dat ook jij (gedeeltelijk) verantwoordelijkheid neemt voor duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. Dat je medewerkers actief op de arbeidsmarkt zijn en blijven.

In mijn aanpak ga ik uit van 3 pijlers als basis voor duurzame inzetbaarheid:
Pijler 1: Het ontwikkelen van (talenten van) medewerkers
Pijler 2: Vitaliteit
Pijler 3: Werkgeluk

Regelmatig zie ik dat binnen een onderneming één van deze 3 pijlers nadrukkelijk wordt opgepakt. Waarbij gezondheid vaak voor de hand ligt met als doel terugdringen van de verzuimkosten. Men organiseert bijvoorbeeld een week van de gezondheid, waarbij de nadruk ligt op gezonde voeding, soms op stressreductie. Maar de kracht zit voor mij in het combineren van deze 3 pijlers. Zodat ze elkaar ook in positieve zin versterken.

Vitaliteit gaat voor mij overigens verder dan een gezond lichaam. Vitaliteit gaat ook over een gezonde geest, over weten wat je wilt met je leven, in je werk, over doelen stellen en ernaar streven die te behalen.


Wat zeggen mijn eerdere werkgevers en opdrachtgevers over mij en mijn werk?

Ik ben in staat situaties vanuit meerdere perspectieven te bekijken en analyseren. Ik ben, ook door een grote betrokkenheid bij de organisaties waar ik voor werk, heel goed in staat de vinger op de zere plek te leggen. Mijn aanpak kenmerkt zich door in samenwerking en partnerschap met opdrachtgevers te gaan voor resultaten. Resultaten die altijd gekoppeld worden aan strategische doelstellingen van de organisatie. Ik combineer dit met een oprechte interesse in mensen. Daardoor ben ik in staat om een aanpak te realiseren die ervoor zorgt dat medewerkers een optimale bijdrage leveren aan de resultaten van je onderneming.


Meer weten over mijn aanpak?

Wil je meer weten over mijn aanpak? Ik ga er graag vrijblijvend met je over in gesprek. Bel me (06-5586 6875) of stuur me een e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Je kunt me ook een bericht sturen via het contactformulier. Ik neem binnen 48 uur contact met je op om een afspraak te maken.