Blog

Ik kom de volgende medewerkers in mijn mooie werk regelmatig tegen. Medewerkers die niet lekker in hun vel zitten op het werk, maar de vinger niet op de zere plek kunnen leggen. Er kunnen heel veel verschillende oorzaken zijn voor dit gevoel. 

Een oorzaak die ik regelmatig zie is dat we als organisaties niet optimaal gebruik maken van de talenten van een medewerker.

Je moe voelen, weinig energie hebben (vooral aan het einde van de dag). De meesten van ons kennen het wel. En je een keer moe voelen is ook niet zo erg. Maar wat als je over een langere periode weinig energie hebt?

Als we dan al de tijd nemen om even te kijken naar waarom we ons zo moe voelen, hebben we vaak de oorzaak te zoeken in dingen die we niet leuk vinden en die ons energie kosten. Maar wat als je gewoon een super leuk leven hebt en je toch moe voelt?

We moeten als organisaties meer investeren in het werkgeluk van onze medewerkers, is wat we horen. Werkgeluk, we horen en lezen er steeds vaker over. Wanneer mensen me vragen wat ik doe en ik aangeef dat ik me onder andere bezig houdt met werkgeluk binnen organisaties, roept dit regelmatig direct vragen en ook vooroordelen op.

Als zelfstandig ondernemer krijg ik regelmatig de vraag wat ik als mijn grootste uitdaging zie rondom het ondernemerschap. Voor mij blijft dat het omgaan met belemmerende overtuigingen en gedachten. Maar wat heeft dit te maken met een interview in een glossy blad voor zaken vrouwen in Brabant?